Video şi Audio

Cel mai important activ în mediul de afaceri actual îl constituie informaţia, iar comunicarea informaţiei într-un mod eficient permite sporirea productivităţii business-ului. De aceea, companiile tind să implementeze cele mai recente tehnologii în domeniul soluţiilor de colaborare pentru a asigura o comunicare fără obstacole între colaboratorii şi partenerii săi.

Dezvoltarea acestei direcţii are un şir de avantaje pentru companiile care activează la nivel multinaţional, şi nu numai:
 • Comunicarea eficientă la momentul necesar
 • Economisirea timpului pentru deplasări
 • Reducerea cheltuielilor pentru călătoriile de afaceri
 • Înregistrarea tuturor interacţiunilor şi respectiv a conţinutului.
La moment, DAAC System Integrator este unica companie din Moldova care posedă competenţele şi experienţa necesară în implementarea proiectelor în domeniul videoconferinţei, a IP telefoniei şi a sistemelor de congres, avînd în portofoliu soluţii de diverse categorii de preţ.

Soluţii

Video Conferinţă, Teleprezenţă, Difuzare Videoconferinţa este o modalitate eficientă de comunicare la distanţă, care se bucură de o tot mai mare popularitate. Astfel, doi sau mai mulţi participanţi separaţi fizic prin distanţă pot comunica verbal şi vizual şi îşi pot derula activitatea (schimba date) într-un mod foarte similar cu cel al unei întâlniri clasice. Interacţiunea se petrece la o calitate deosebit de înaltă, ceea ce înseamnă că între imaginile video şi sunet nu sunt întârzieri şi sunt dispuse pe monitorul interlocutorului instantaneu.

O soluţie avansată este teleprezenţa, care reprezintă un set de tehnologii ce oferă participanţilor sentimentul unei prezenţe reale.

De asemenea, DAAC System Integrator oferă soluţii de difuzare (streaming) a evenimentelor, diferenţa între instrumentele obişnuite fiind calitatea foarte înaltă a imaginii şi sunetului, precum şi posibilitatea extinsă de gestionare şi prelucrare a datelor înregistrate.

Pe lîngă obiectivele clasice de colaborare, soluţiile date pot fi utilizate pentru instruire, perfecţionare şi facilitarea schimbului de experienţă.
IP Telefonie, Reţele de Voce Telefonia IP se caracterizează prin conversia vocii în pachete de date ce se transmit prin reţele IP de la sursă la destinaţie, unde sunt puse din nou în ordinea iniţială şi convertite înapoi în semnale acustice. Avantajul principal al VoIP faţă de telefonia clasică este preţul redus, datorat faptului că se utilizează reţeaua IP. Utilizatorul îşi poate folosi serviciul VoIP indiferent de locul unde se conectează la internet. Alte beneficii ale IP Telefoniei sunt:
 • Costul foarte mic al apelurilor în comparaţie cu telefoanele fixe sau mobile (mai ieftin cu 20-70%) la nivel internaţional
 • Apeluri gratuite în reţea
 • Distanţa dintre vorbitori nu influenţează preţul în nici o măsură
 • Calitatea legăturii nu este influenţată de distanţă
 • Apeluri simultane nelimitate
 • Posibilitatea portabilităţii
 • Integrarea cu sistemele informatice
 • Criptarea datelor transmise.
De o popularitate înaltă se bucură sistemele de conferinţă audio, care permit transmiterea foarte calitativă a sunetului în cadrul şedinţelor între două sau mai multe grupuri de persoane distribuite geografic. Preţul acestor soluţii este total accesibil, în majoritatea cazurilor fiind justificat din prima utilizare.

DAAC System Integrator a implementat o serie de proiecte de IP telefonie şi reţele de voce, printre care şi cel mai mare proiect din Moldova, în cadrul unei bănci comerciale.
Sisteme de Congres Indiferent de faptul dacă un eveniment reuneşte doar câţiva participanţi într-o încăpere restrânsă sau zeci de oameni într-o sală spaţioasă, transmiterea unui mesaj presupune un echipament profesionist. Implementarea sistemelor de congres facilitează interacţiunile în contextul unei conferinţe sau a unei întâlniri, astfel facilitând, de asemenea, şi transmiterea informaţiilor, colectarea de feedback, planificarea acţiunilor şi colectarea datelor prin implicarea şi participarea audienţei.

Sistemele de congres sunt utilizate cu scopuri diverse:
 • Pentru a face posibilă participarea tuturor prezenţilor la eveniment (inclusiv votarea)
 • Pentru traduceri simultane sau consecutive
 • Pentru colectarea şi analiza datelor
Astfel, sistemele de congres permit oamenilor să interacţioneze în mod eficient, indiferent dacă este vorba de întâlniri informale sau conferinţe multi-lingvistice cu mii de delegaţi.

Compania DAAC System Integrator posedă experienţă de implementare a proiectelor începînd cu zece pînă la cîteva sute de participanţi.
 • Parteneri
 • Clienţi
Cisco
Polycom
Taiden
Bosch
Kramer
Moldcell
Mobiasbancă
Hotel Codru
Serviciul Stare Civilă
Ministerul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor
Ministerul Sănătăţii
Centrul PAS
Guvernul Republicii Moldova
Curtea Supremă de Justiţie
Proiecte
Echiparea a trei săli de conferinţă pentru un complex hotelier
Descrierea proiectului Telemedicină (pe baza sistemului de videoconferinţă)
Deschiderea a două săli de instruire în cadrul Inspectoratului General al Poliţiei
Echiparea sălii de sedinţă pentru consilierii municipali a Primăriei Chişinău
Implementarea Cisco Unified Communications Manager BE6000 – reţele de comunicaţii electronice şi platformă corporativă de unificare a mediilor de comunicare.