Tehnologii Bancare

DAAC System Integrator oferă echipamente şi servicii profesionale băncilor, instituţiilor financiare şi altor organizaţii ce realizează proiecte de sisteme informaţionale de plată. De asemenea, oferim produse software bancare specializate. În prezent, compania acoperă o parte semnificativă a pieţei moldoveneşti de soluţii pentru sistemele de auto-deservire bancară, livrând peste 500 de bancomate majorităţii băncilor din Moldova.

Toate soluţiile sunt realizate pe baza produselor oferite de cei mai cunoscuţi producători mondiali.

Soluţii

Bancomate, Cash-in, Recycling, Safeuri Inteligente Oferim bancomate mono- şi multifuncţionale produse de către compania Diebold Nixdorf, precum şi echipamente de autodeservire cu opţiunea de a primi cash şi echipamente de reciclare. Spectrul de echipamente de autodeservire CINEO este destinat băncilor şi companiilor specializate în comerţul cu amănuntul. Acesta este un echipament sigur şi comod, de generaţie nouă, destinat gestionării fluxurilor de bani, fiind caracterizat prin timpul scurt de procesare a tranzacţiilor şi prin folosirea celor mai noi tehnologii de recunoaştere a bancnotelor. ProCash reprezintă gama de echipamente de utilizare în bănci, în case de numărare, în puncte de schimb valutar şi în alte organizaţii, care au cerinţe mari faţă de numărarea şi verificarea bancnotelor.

DAAC System Integrator este prima companie în Moldova care a implementat un proiect Cash-in.

De asemenea, propunem safeuri automate pentru încasarea de sine stătătoare a numerarului, păstrarea documentelor şi altor bunuri.
Securitate DAAC System Integrator oferă instituţiilor financiare şi întreprinderilor comerciale soluţii complexe de asigurare a securităţii reprezentanţelor, echipamentului de autodeservire şi datelor tranzacţionale. Conformitate deplină standardele PCI/DSS. Soluţiile satisfac următoarele necesităţi:
 • Asigurarea nivelului de securitate a reprezentanţelor prin intermediul prevenirii actelor de vandalism şi furt
 • Scăderea costurilor de deservire
 • Dirijarea de la distanţă, în timp real, a sistemelor de securitate
 • Managementul reclamaţiilor şi solicitărilor clienţilor
Portfolio soluţiilor oferite conţine produse de la Diebold Nixdorf, BS2, Symantec, Safenet, TPSecure, Checkpoint, ş.a.

Demn de menţionat este produsul ATMeye.iQ al companiei BS2 – lider în asigurarea securităţii bancomatelor şi terminalelor de autoservire de orice tip şi producător. Diferite versiuni ale acestui produs sunt utilizate în securizarea a peste 1/3 din bancomatele din RM.

ATMeye.iQ este o soluţie software integrată, care asigură securitatea şi protecţia echipamentelor de autodeservire. Sistemul efectuează, în regim de 24 de ore, monitorizare de la distanţă a tuturor acţiunilor în perimetrul echipamentelor de autodeservire, reducând astfel riscul asociat cu frauda şi vandalismul. De asemenea, ajută la rezolvarea disputelor cu clienţii. Soluţia permite desfăşurarea monitorizării şi a prevenirii activităţilor suspecte în timp real, incluzând (detalii aici):
 • disputele cu clienţii
 • frauda (skimming)
 • vandalismul
 • atacurile cu utilizarea de explozive, gaz, etc.
 • alte activităţi ilegale sau suspecte.
Un alt produs, PC/E Terminal Security Intrusion Protection 2.0, protejează sistemul şi reţeaua de autodeservire de atacuri cu software dăunătoare şi garantează protecţia împotriva schimbărilor neautorizate a parametrilor de configurare. Soluţia funcţionează pe baza listelor albe şi asigură accesul doar elementelor cunoscute menţionate, realizând, astfel, o protecţie sigură şi contra altor ameninţări necunoscute. Spre deosebire de software-ul tradiţional de garantare a securităţii, PC/E Terminal Security identifică anomaliile în funcţionarea aplicaţiilor şi ia cu promptitudine măsurile de protecţie necesare. Produsul nu necesită actualizări regulate, care deseori presupun cheltuieli adiţionale pentru companie. De asemenea, soluţia dată se deosebeşte printr-un proces simplu de setare şi se potriveşte pentru protecţia terminalelor POS. Ea va apărea pe piaţă în componenţa sistemului complex de avertizare a intruziunilor Critical System Protection pentru Windows 7, elaborată de Symantec.
Internet si Mobilebanking Diversificarea modalităţilor de achitări online şi popularitatea crescîndă a cardurilor bancare a dus la o revoluţie în domeniul serviciilor. O dezvoltare sporită observăm şi în sectorul bancar, care profită la maxim de posibilităţile oferite de tehnologiile bancare. Posibilitatea accesării serviciilor oferite de bănci din orice loc şi la orice timp a devenit o necesitate pentru clienţi.

Soluţia Multichannel DirectBanking, oferită de DAAC System Integrator şi partenerul său, IdealInvent, reprezintă o modalitate eficientă pentru satisfacerea acestor necesităţi. Utilizatorul poate opera cu toate produsele bancare de pe computer, smartphone sau tabletă. Implementarea Multichannel DirectBanking scade semnificativ costurile per tranzacţie. Sistemul poate deservi automat, fără implicarea colaboratorilor băncii, zeci de mii de utilizatori concomitent. Soluţia este destinată atît persoanelor fizice, cît şi celor juridice. Prin intermediul soluţiei, conducătorii întreprinderilor pot dirija finanţele, aproba transferurile pregătite de contabilitate inclusiv prin aplicaţiile iOS şi Android.

Descriere detaliată poate fi accesată pe următoarele linkuri: ConnectCore™ - Direct bank online, ConnectCore™ - Direct bank app.
 
Optimizare şi Management Există o multitudine de instrumente pentru optimizare şi gestiune a proceselor în sfera bancară. De o popularitate înaltă s-au bucurat soluţiile urmatoare: Payments.iQ şi ProView.

Payments.iQ este un software pentru aplicaţiile de plată ale reţelei de terminale, care colectează plăţi ale utilizatorilor finali pentru operaţiuni de diferite tipuri de la terminalele de autodeservire: servicii comunale, plăţi şi transferuri, precum şi lichidarea creditelor utilizând card-urile bancare şi banii cash.

ProView este folosit pentru monitorizare şi pentru service-managementul IT al sistemelor de autodeservire. ProView îndeplineşte o multitudine de funcţii diverse, printre care şi administrarea, monitorizarea şi gestionarea reţelelor echipamentelor de autodeservire, asigurând, astfel, maximă promptitudine şi productivitate. Soluţia de monitorizare ProView, poate fi uşor integrată cu soluţia de securitate video – ATMeye.iQ.
Deservire Tehnică DAAC System Integrator este unica companie autorizată de Diebold Nixdorf pe teritoriul Republicii Moldova, având dreptul exclusiv de a livra şi a deservi tehnic echipamentul. Specialiştii noştri au acces exclusiv la materialele informative ce ţin de deservirea tehnică, modernizarea şi actualizarea echipamentului Diebold Nixdorf, la fel ca şi la produsele software necesare pentru aceste lucrări. Pe lîngă aceasta, posedăm competenţele necesare pentru deservirea bancomatelor NCR şi Diebold, acoperind astfel toate cerinţele pieţei respective din Moldova.

Lista serviciilor de deservire tehnică a bancomatelor include:
 • Lucrări de instalare a bancomatelor
 • Lansarea bancomatelor în regim de exploatare, cu configurarea produselor software
 • Mentenanţa bancomatelor
 • Înlăturarea defecţiunilor bancomatelor pe bază de garanţie şi post-garanţie
 • Livrarea pieselor de schimb
 • Instalarea echipamentelor (modulelor) adiţionale

La ora actuală DAAC System Integrator deserveşte în jur de 650 de bancomate pe întreg teritoriul Republicii Moldova, printre care şi primele bancomate din seria CINEO.

Compania a investit de-a lungul anilor întru sporirea calificării, ceea ce ne-a permis să oferim cel mai înalt nivel de servicii (Service Level Agreement - SLA) pe teritoriul Republicii Moldova. Astfel, clienţii noştri pot beneficia de timp garantat de reacţie de pînă la 1 oră şi timp garantat de restabilire de pînă la 4 ore. La fel pentru confortul clienţilor noştri, oferim deservire 24 din 24. Nivelul serviciilor noastre este confirmat prin statistica disponibilităţii reţelei de bancomate deservite, care ajunge la rezultatul de 98,5% în decurs de 1 an.
Procesarea bancnotelor DAAC System Integrator oferă o gamă largă de maşini de numărat şi sortat bancnote, produse de către compania Glory Global Solutions.

Echipamentele Glory de numărat si sortat bancnote sunt destinate organizaţiilor care prelucrează cantităţi mari de bancnote, cum ar fi instituţiile financiare, casele de schimb valutar sau lanţurile de supermarket-uri.

Maşinile Glory sunt recunoscute cât pentru acurateţea depistării bancnotelor false şi contrafăcute, atât şi pentru sortarea pe calitate a diferitelor bancnote, constanta depistării bancnotelor unfit, indiferent de numărul de treceri ale bancnotelor prin echipament.

Maşinile Glory satisfac următoarele necesităţii:
•    numărarea, autentificarea şi sortarea bancnotelor după multiple criterii
•    scanarea integrală a ambelor feţe ale bancnotei, oferind o precizie excelentă la recunoaşterea şi autentificarea bancnotelor
•    procesarea de MDL, EUR, USD, RUR, UAH, CHF, GBP, ş.a.

Glory LTD Japonia, numărul unu în tehnologii pentru procesarea numerarului, a oferit, prin produsele ingenioase şi devotamentul specialiştilor săi, soluţii eficiente pentru clienţii din întreaga lume încă de la înfiinţarea companiei în Himeji, Japonia, în anul 1918.
 • Parteneri
 • Clienţi
Diebold Nixdorf
Group-IB
IdealInvent
Glory Global Solutions
SafeNet
BS2
SafenSoft
Moldova Agroindbank
Victoriabank
Mobiasbancă
Energbank
FinComBank
Banca Comercială Română
Comerţbank
Агропромбанк
Proiecte
Implementarea proiectului Cash-IN pentru MAIB
DAAC System Integrator este prima companie din Republica Moldova care a implementat un proiect de Maşină Automată de Depozitare (MAD)
Implementarea proiectului pentru asigurarea securităţii reţelei de bancomate
Energbank alege ConnectCoreTM pentru a facilita servciile de internet şi banking mobil