Noutăţi
25.09.2015

Tehnologiile Threat Emulation şi SаndBlast de la Check Point - cele mai moderne în lumea securităţii informaţionale

Pe data de 16 septembrie, la Chişinău s-a desfăşurat conferinţa anuală „Securitatea informaţională 2015”, organizata de compania „DAAC System Integrator” cu susţinerea liderului mondial în domeniul securităţii informaţionale, compania „Check Point”.

La conferinţă au participat peste 40 de reprezentanţi ai băncilor, întreprinderilor comerciale şi de stat şi companiilor de telecomunicaţii.
În cadrul conferinţei au fost rostite discursuri de reprezentanţi ai companiilor „DAAC System Integrator”, „Check Point”, „Centrul Naţional Pentru Protecţia Datelor cu Caracter Personal”.

„Tehnologiile Threat Emulation şi SаndBlast, pe care le-am prezentat la conferinţă, sînt cele mai moderne în lumea securităţii informaţionale. În cadrul unor asemenea conferinţe noi, de fapt, ne ocupăm de instruire, relatînd detaliat despre tehnologiile avansate IT. Nimeni nu poate garanta protecţia totală a datelor, însă noi oferim soluţii care ar reduce la minimum cazurile de furt de date. Cu susţinerea «DAAC System Integrator», noi suntem gata să efectuăm auditul sistemului IT al clientului pentru a stabili starea reală a infrastructurii IT a companiei şi a propune soluţii pentru asigurarea securităţii informaţionale. Auditul se efectuează gratis”, a comunicat Alexandr Ciubaruk, reprezentantul regional al companiei „Check Point” în Ucraina şi Moldova.

Alexandr Ciubaruk, vorbind despre principiile de activitate ale companiei pe care o reprezintă, a declarat: „Noi lucrăm asupra contracarării active a atacurilor la comandă, efectuate pentru a pătrunde în reţeaua victimei cu scopul de a fura informaţii. Compania noastră oferă soluţii eficiente, care, la cea mai timpurie etapă, pot preveni sau elimina pătrunderea în reţeaua clienţilor noştri. În plus, noi oferim informaţii despre autorii concreţi ai tentativei de spargere a reţelei, în ce mod şi cu ajutorul căror tehnologii a încercat să facă aceasta”.

La rândul său, reprezentant al Centrului Naţional pentru Protecţia Datelor cu Caracter Personal a menţionat că direcţia prioritară în domeniul securităţii informaţionale în Moldova este informarea utilizatorilor de rînd de calculatoare personale despre necesitatea protecţiei datelor personale. Rezumând, specialist a formulat obiectivul principal al companiilor, care se ocupă cu asigurarea securităţii informaţionale: „Mulţi utilizatori de rînd cunosc în ce condiţii datele personale pot deveni accesibile pe Internet şi una dintre sarcinile de bază ale companiilor care se ocupă cu asigurarea securităţii informaţionale este de a informa cît mai mulţi utilizatori despre metodele de blocare sau radiere a datelor personale în caz de scurgere de informaţii, precum şi despre metodele de profilaxie pentru a nu admite încercările de furt de date”.