Noutăţi
20.08.2021

O nouă reţea de bancomate inteligente la OTP Bank

O nouă reţea de bancomate inteligente la OTP Bank

Pasiunea pentru digitalizare este uşor de înţeles – lucrurile de care ai nevoie le poţi avea aici şi acum, ca rezerva de timp şi efort să o investeşti în ce este cu adevărat important pentru tine. Cum ar fi ca tranzacţiile importante, retragerea numerarului, alimentarea contului sau schimbul valutar să dureze cat tot atât cât laşi un mesaj pe messenger? Cum ar fi ca banii tăi, să ţină pasul cu viteza ta?

OTP Bank îţi livrează soluţia:  acum şi prin intermediul unei investiţii masive în reţeaua sa de bancomate, menită să îmbunătăţească calitatea şi standardele de deservire a clienţilor. Cele 100 bancomate de ultimă generaţie achiziţionate recent prin intermediul partenerului de afaceri DAAC System Integrator SRL, sunt puse în funcţiune treptat. Acestea oferă noi funcţionalităţi tehnice, un nivel înalt de securitate, comoditate şi rapiditate în executarea operaţiunilor.

În premieră pentru Republica Moldova tranzacţiile de alimentare cu numerar sunt procesate instantaneu, iar banii ajung pe contul de card în doar câteva secunde, fiind disponibili pentru orice tranzacţii, plăţi sau operaţiuni, atât intrabancare, cat şi interbancare. Viteza este unul dintre principalele avantaje pe care le oferă clienţilor noile bancomate OTP Bank, având posibilitatea de a încasa rapid până la 200 de bancnote per tranzacţie.

„Lumea se schimbă, adaptându-se noilor realităţi economice şi sociale. Viteza cu care facem lucrurile a crescut, la fel şi cerinţele clienţilor. Urmăm imboldul Grupului OTP în digitalizare şi modernizarea reţelei de bancomate, prin instalarea bancomatelor inteligente cu funcţionalităţi precum cash-in, cash –out, şi cash recycling. Digital banking-ul aduce clienţilor mobilitate, economie de timp, gestionarea personală a banilor, costuri mai mici şi gratuităţi” – declară László Diósi, Preşedintele Comitetului Executiv - CEO.

Strategia OTP Bank este axată pe lansarea de produse şi servicii sigure, combinate cu tehnologii avansate. Una dintre priorităţile băncii este dezvoltarea unui canal bancar de autoservire prin intermediul bancomatelor moderne. De aceea s-a optat pentru ATM-urile de tip cash recycling dotate cu software specializat, care va extinde în viitorul apropiat funcţionalitatea acestor dispozitive.

Noile bancomate sunt dotate cu cele mai sigure safeuri. Acestea corespund standardului de protecţie CEN 4 şi CEN 3, blochează tentativele de spargere şi garantează deopotrivă fiabilitatea şi disponibilitatea permanentă pentru clienţi.

Alexandru Savinov, Director al Departamentului Vânzări DAAC System Integrator, responsabil pentru dezvoltarea soluţiilor bancare, declară:

„Parteneriatul nostru cu OTP Bank nu se limitează aici - la dezvoltarea unui canal bancar de autoservire. Continuăm să colaborăm în diferite proiecte legate de IT, inclusiv reţeaua centrală a Băncii, securitate IT şi centrele de date. E îmbucurător să împărtăşim aceeaşi viziune pentru modernizare şi propagare a soluţiilor rapide.”

Să-ţi povestim mai multe despre unicitatea noilor bancomate, puse în dispoziţia ta;

Noile bancomate OTP Bank sunt dotate cu tehnologia contactless sau NFC (Near Field Communication) - tehnologie bazată pe unde cu frecvenţă înaltă care activează datele cardului contactless de la distanţă, fără introducerea acestuia în bancomat, ceea ce diminuează considerabil timpul de procesare a tranzacţiei şi riscurile de reţinere a cardului de către bancomat. Printr-o simplă atingere a cardului de cititorul contactless de pe bancomat, poţi retrage banii rapid, în condiţii de maximă siguranţă.

Dacă eşti pasionat de tehnologie, uite o altă veste bună: cu noile bancomate, poţi retrage numerar utilizând şi alte dispozitive dotate cu tehnologia NFC care permit integrarea cardurilor bancare: telefoane mobile, ceasuri, brăţări sau inele smart, stickere, etc.

Primii clienţii care au interacţionat cu noile bancomate, pe lângă funcţionalitate au apreciat şi aspectul lor unic. Sunt primele bancomate din ţară vopsite industrial de către uzina producătoare DieboldNixdorf (Padeborn, Germania) în culoare verde şi cu elementele de brand caracteristice OTP Bank.

Împreună facem paşii spre o lume în care rapiditatea este generată de tehnologie prietenoasă şi performanţă.

Optează pentru OTP Bank – banca sigură care este aproape de necesităţile tale.