Noutăţi
11.10.2013

”Job Shadow Day” la holdingul DAAC

”Job Shadow Day” la holdingul DAAC
13 elevi ai claselor absolvente de liceu şi ai colegiilor din diferite regiuni ale R. Moldova au petrecut o zi în companiile holdingului ”DAAC Hermes”. În cadrul proiectului organizat de ”Junior Achievement Moldova” deja pentru a patra oară, tinerii au avut posibilitatea să vadă ”la cald” procesul de muncă şi să facă cunoştinţă personal cu specialiştii de vază ai întreprinderilor.

Elevii au rămas foarte impresionaţi de nivelul de pregătire al specialiştilor companiilor ”DAAC”. ”Este o şansă pentru noi. Fiind studenţi, sperăm să găsim în viitor un loc de muncă de perspectivă şi să facem o alegere reuşită a profesiei. Astăzi am obţinut multă informaţie exactă după specialitate şi sfaturi, am aflat la ce trebuie de atras atenţie în procesul de studiere”, a menţionat unul din participanţii proiectului.

”Doresc să activez în domeniu IT, de aceea această experienţă a fost foarte utilă. Pentru mine a fost important să urmăresc procesul de muncă anume într-o asemenea companie de vază cum este ”DAAC System Integrator”, – a recunoscut participantul.

”Băieţii au fost repartizaţi în companiile holdingului în dependenţă de doleanţele lor persoanale. Ei au studiat lista companiilor participante la acest proiect şi le-au ales pe acelea pe care au dorit să le viziteze. Astfel, patru personae au fost repartizate în compania SA ”Agromashina”, care produce tehnică agricolă, iar restul au petrecut ziua la întreprinderea SA ”VIORICA-COSMETIC” şi la cea mai mare companie moldovenească de calculatoare ”DAAC System Integrator” şi ”DAAC Autosport”, – a menţionat şeful secţiei resurse umane din cadrul holdingului ”DAAC Hermes”, Vladimir Novicov.

Proiectul ”Job Shadow Day” oferă elevilor posibilitatea de a afla mai multe despre activitatea şi obligaţiunile angajaţilor diferitor companii, posibilitatea de a urmări îndeaproape ce prezintă specialitatea aleasă. Practica mai multor ţări arată că asemenea experienţe de o zi devin decisive la alegerea profesiei pentru majoritatea adolescenţilor care au participat la proiect. Holdingul ”DAAC Hermes” este un partener fidel al proiectelor ”Junior Achievement Moldova”.

Sursa: http://www.noi.md