Noutăţi
29.05.2020

Securitatea informaţiilor în timpul pandemiei

Securitatea informaţiilor în timpul pandemiei
Primăvara 2020 a adus schimbări în toate domeniile vieţii noastre. În organizaţii din diverse sectoare ale economiei naţionale, s-a pus problema de a-i proteja pe angajaţi împotriva virusului COVID-19 şi, în acelaşi timp, de a păstra capacitatea acestora de a-şi îndeplini sarcinile de muncă. Pentru mulţi conducători soluţia problemei a devenit organizarea lucrului al personalului de la distanţă. Cel mai cerut şi decisiv subiect în perioada pandemiei a devenit subiectul unei sinergii unice a tehnologiilor informaţionale avansate şi a instrumentelor de securitate a informaţiilor.
Specialiştii DAAC System Integrator, în parteneriat cu liderii tehnologici mondiali în domeniul tehnologiei informaţională, au propus măsuri de anti-criză, speciale pentru infrastructura IT a întreprinderilor din Moldova în această perioadă. Ca parte a acestor măsuri, compania noastră a integrat cu succes sisteme de securitate a informaţiilor, care facilitează recuperarea rapidă a proceselor de muncă. Complexul propus de instrumente de securitate a informaţiilor include sisteme de autentificare cu doi factori, protecţia canalelor de comunicare, protecţia operaţională a dispozitivelor finale, platforme pentru orice conferinţe web şi schimb de informaţii etc.
Aceste soluţii aparţin unei generaţie nouă de soluţii de securitate a informaţiilor. Aceştia au ajutat la optimizarea activităţilor specialiştilor în securitatea informaţiilor într-o situaţie de activitate ridicată din partea atacatorilor. Experţii au avut posibilitatea de a efectua o analiză automată corectă, blocarea preventivă a ameninţărilor şi gestionarea centralizată în timpul efectuării operaţiilor de rutină.
În perioada de carantină, majoritatea organizaţiilor şi-au adaptat cu succes infrastructura IT şi securitatea informaţiilor pentru lucrarea de la distanţă. Astăzi este important să analizăm calea parcursă şi să învăţăm lecţiile potrivite. Este necesar să se facă ajustările corespunzătoare la planurile de activitatea continuă a organizaţiei, care includ, printre altele, un scenariu pentru revenirea asigurată a personalului la locurile de muncă. Specialiştii DAAC System Integrator sunt pregătiţi să ofere clienţilor lor suportul metodologic şi tehnic necesar în această problemă, în conformitate cu specificul formatului ales pentru continuarea activităţilor organizaţiilor.